Ανοικτά όλο τον χρόνο!
Free wifi

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Kargas Apartment

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Kargas Apartments

Η Ολυμπιάδα, χτισμένη πάνω σ’ ένα φυσικό λιμάνι του Στρυμονικού κόλπου, στη βορειανατολική πλευρά της Χαλκιδικής, είναι ένα πανέμορφο χωριό με καταπράσινα βουνά και μαγευτικές παραλίες. Ο επισκέπτης της απολαμβάνει καθαρές θάλασσες, που βραβεύονται τα τελευταία χρόνια συνεχώς με «γαλάζιες σημαίες» και ενδείκνυνται και για παιδιά (αβαθή νερά) και για ψάρεμα, ήσυχο περιβάλλον, περιπάτους στο βουνό και σε αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς να υπολείπεται σε τίποτα από νυκτερινή ζωή

Η Ολυμπιάδα πήρε το όνομά της από τη μητέρα του Μεγ. Αλεξάνδρου που εξορίστηκε εκεί από τον Κάσσανδρο, σύμφωνα με την τοπική παράδοση. Η πόλη έχει χτιστεί δίπλα στα ερείπια των αρχαίων Σταγείρων, της πατρίδας του αρχαίου φιλόσοφου Αριστοτέλη, ένας αξιόλογος αρχαιολογικός χώρος που αξίζει να επισκεφθούμε. Πρόσφατες ανασκαφές στην αγορά της πόλης έφεραν στο φως την αρχαία ακρόπολη με το ισχυρό τείχος που περιβάλλει την πόλη, ιερά, μία στοά, άλλα οικοδομήματα από τον 7ο αιώνα π.Χ. και τον τάφο του Αριστοτέλη.

Υπάρχει και περιπατητική διαδρομή από την Ολυμπιάδα (Natura 2000), ένας εύκολος αλλά ενδιαφέρων περίπατος μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων, στη συνέχεια μέσα από πυκνά δάση καστανιάς, δρυός, οξιάς και αγριοσυκιάς και τέλος κατηφορίζοντας από ένα μονοπάτι κυνηγών καταλήγουμε σε μία διαδρομή κατά μήκος της παραλίας.

Ακόμη, στις 7 Ιουλίου, στο πανηγύρι της Αγίας Κυριακής, μπορεί να απολαύσει κανείς τα περίφημα μύδια Ολυμπιάδας στη γιορτή του μυδιού που περιλαμβάνει μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΜΜΟΥΔΙΑ.jpg
ΑΜΜΟΥΔΙΑ\_1.jpg
ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.jpg
ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ ΤΕΙΧΟΣ ΜΕ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ.jpgΚΑΘΑΡΟΤΑΤΟ ΑΚΡΟΓΙΆΛΙ.jpgΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ.jpgΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ.jpgΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.JPGΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.jpgΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ\_1.jpg

Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ

Είναι – σίγουρα – από τους πιο όμορφους τόπους που έχετε ποτέ δει!

Χτισμένη πάνω στην κατάφυτη χερσόνησο «Λιοτόπι», 500 μέτρα νοτιο-ανατολικά της Ολυμπιάδας, καταλαμβάνει και τους δύο λόφους της μικρής χερσονήσου.

Η θέση της πόλης, που αποτελεί τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, είναι καταπληκτική: με θέα τις αμέτρητες, παρθένες παραλίες της Ολυμπιάδας είναι ένας από τους ιστορικά σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

http://www.mountathosarea.org/wp-content/uploads/2013/09/stagira-150x150.jpghttp://www.mountathosarea.org/wp-content/uploads/2013/09/stagira-2-150x150.jpghttp://www.mountathosarea.org/wp-content/uploads/2013/09/ArxaiaStagira31-150x150.jpghttp://www.mountathosarea.org/wp-content/uploads/2013/09/ArxaiaStagira21-150x150.jpghttp://www.mountathosarea.org/wp-content/uploads/2013/09/ArxaiaStagira1-150x150.jpghttp://www.mountathosarea.org/wp-content/uploads/2013/09/stagira-3-150x150.jpg

Ιδρύθηκε το 655 π.Χ. από Ίωνες αποίκους της νήσου Άνδρου, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν σε αυτήν και άποικοι από τη Χαλκίδα. Μετά τους περσικούς πολέμους τα Στάγειρα έγιναν μέλος της Α’ Αθηναϊκής Συμμαχίας, συνεισφέροντας στο κοινό ταμείο. Κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και συγκεκριμένα το 424 π.Χ., η πόλη αποστάτησε από τους Αθηναίους και συμμάχησε με τους Σπαρτιάτες. Το γεγονός εξόργισε τους πρώτους, οι οποίοι έσπευσαν να την πολιορκήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αργότερα τα Στάγειρα προσχώρησαν στο Κοινό των Χαλκιδέων. Το 349 π.Χ. η πόλη πολιορκήθηκε και στη συνέχεια υπέκυψε στο βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Β’, ο οποίος την κατέστρεψε ολοσχερώς για την επανιδρύσει λίγα χρόνια αργότερα, προς τιμήν του Αριστοτέλη. Φαίνεται όμως πως αυτή η καταστροφή σηματοδότησε την αρχή της παρακμής της πόλης. Έτσι, ο γεωγράφος Στράβων, που έζησε στα χρόνια του Χριστού, σημειώνει ότι στην εποχή του τα Στάγειρα ήταν ήδη ερειπωμένα.

Επισκεφθείτε τα αρχαία Στάγειρα!

Τολμήστε να χαθείτε στα «αρχαιολογικά» μονοπάτια και στην πλούσια βλάστηση, να δείτε όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα στους δύο λόφους και – αν είναι καλοκαίρι – να τελειώσετε την επίσκεψη αυτή με κολύμπι στις παραλίες γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο!

Πραγματικά, πρόκειται για εμπειρία!

ΝΗΣΟΣ ΚΑΥΚΑΝΑΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ!

Το νησάκι Καυκανάς βρίσκετε στον Στρυμονικό κόλπο, απέναντι από την Ολυμπιάδα.

Λέγεται ότι ο βασιλιάς Κάσσανδρος εξόρισε την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (απ\’ όπου πήρε και το σημερινό χωριό την ονομασία του) στα Αρχαία Στάγειρα, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι την εξόρισε στο νησί Κάπρος (Καυκανάς) το οποίο βρίσκεται απέναντι από την σημερινή Ολυμπιάδα.

Το νησί Κάπρος (λεγόταν έτσι γιατί όταν το βλέπει κανείς κυρίως από την βόρειοδυτική του πλευρά μοιάζει με αρσενικό αγριογούρουνο) αναφέρεται και από τον αρχαίο γεωγράφο Στράβωνα κατά τον οποίο το ίδιο όνομα είχε και το λιμάνι της πόλης.

Πως θα πάτε στο νησί Καυκανάς

Ξεκινούν καθημερινά και δυναμικά ημερήσιες κρουαζιέρες από το λιμάνι της Ολυμπιάδας για το νησάκι Καυκανάς. Αυτό το καλοκαίρι το σκάφος\’\‘Παναγία\’\’ είναι στη διάθεσή σας για να σας μεταφέρει και να σας χαρίσει διαφορετικές εμπειρίες !

Το \’\‘Παναγία\’\’ θα ξεκινά από το λιμάνι της Ολυμπιάδας δύο φορές την ημέρα (κάθε πρωί στις 10.00 και μεσημέρι στις 2.00) για να σας μεταφέρει σύντομα και άνετα στο απέναντι νησί όπου εξορίστηκε η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εκεί, στις μαγευτικές και ήσυχες παραλίες του Καυκανά ζήστε το φετινό καλοκαίρι αλλιώς!!!

 

10614812 4628042636902 54158988 o

 

ns

 

 

Λιαστείτε και ξεκουραστείτε στις παραλίες του Καυκανά και των Αρχαίων Σταγείρων, ψυχαγωγηθείτε, διασκεδάστε και όσοι από εσάς θέλουν λίγη περισσότερη δράση, ευχαριστηθείτε τα θαλάσσια παιχνίδια ή ακόμα και καταδύσεις πάντοτε κατά βούληση.

Η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και οι παραλίες της σας περιμένουν φέτος με νέες δυνατότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας για όλους.

Καλό καλοκαίρι !!!

cruzb

ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Η συμφωνία της φύσης περιλαμβάνει δύο απίθανους καταρράκτες και ολοκληρώνεται με τους ίταμους, τα σκλήθρα, τις φλαμουριές, τις οξιές, τις άγριες φουντουκιές που φυτρώνουν ολόγυρα, ενώ τα βράχια με τα έντονα χρώματα σχηματίζουν ένα είδος πύλης στα ψηλά. Τόσο η τοποθεσία όσο και η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επι γης παραδείσου.

Αφήνοντας το όχημά σας στον χώρο στάθμευσης και μπαίνοντας στη ρεματιά μπορείτε να δείτε τους δύο καταρράκτες.
Το σημείο από παλιά ονομαζόταν «του Αγγελούση» και το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας.
O πρώτος καταρράκτης είναι ορατός από ψηλά, ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι. Η περιπατητική διαδρομή ανακάλυψης είναι σύντομη (5-10 λεπτά) και τόσο τα ξύλινα γεφυράκια, όσο και η σωστή σηματοδότηση συμβάλλουν θετικά στην απόλαυση του μοναδικού τοπίου. Ο τόπος είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία είναι σίγουρα ότι θα ενθουσιαστούν.

Πως θα φτάσετε

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας κρύβονται στο πυκνό δάσος που ανήκει στη Βαρβάρα, αλλά βρίσκονται πιό κοντά στην Ολυμπιάδα. Ακολουθώντας τον ασφάλτινο δασικό δρόμο Βαρβάρας-Ολυμπιάδας, που αποτελεί μια από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, θα περάσετε τις χαρακτηριστικές 5 Βρύσες (το σημείο αυτό λέγεται και Κρασονέρι) και θα κατηφορίσετε μέχρι να δείτε τη σχετική πινακίδα στ’ αριστερά σας. Οδηγήστε στο βατό χωματόδρομο και στα 2,3 χιλιόμετρα πρέπει να έχετε το νου σας καθώς θα χρειαστεί να στρίψετε όλο αριστερά ακολουθώντας τη «φουρκέτα». Μετά από 900 μ. θα βρεθείτε στο σημείο στάθμευσης. Αν πάτε ελαφρώς αριστερά, από εκεί θα βρεθείτε μετά απο 4 χλμ. πάνω σε περιοχή λατομείων, ενώ εαν συνεχίσετε την πορεία σας ανατολικά θα φτάσετε στα Καλύβια Βαρβάρας.

ΡΤΤΡΤ.JPGΡΦΓΤΤ.JPGΥΞΥΘ.jpgΥΤΤΥΙΥΙ.jpg

Αμφίπολη

Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική [Μακεδονία]{.underline}, στις όχθες του ποταμού [Στρυμόνα]{.underline}, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν [Εννέα Οδοί]{.underline} ή πολύ κοντά σε αυτήν. Η Αμφίπολη ιδρύθηκε από [Αθηναίους]{.underline} το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο των μεταλλείων της Θράκης, αλλά πέρασε στα χέρια των Σπαρτιατών κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του [Πελοποννησιακού πολέμου]{.underline}, την περίοδο 431-421 π.Χ.

Η [Νικίειος Ειρήνη]{.underline} το 422 π.Χ. προέβλεπε να αποδοθεί στους Αθηναίους η Αμφίπολη, μια υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε. Στη συνέχεια η Αμφίπολη έμεινε στην επιρροή των Σπαρτιατών. Μια τελευταία προσπάθεια ανάκτησή της από τους Αθηναίους το 358 π.Χ. απέτυχε και τον επόμενο χρόνο καταλήφθηκε από τον [Φίλιππο Β΄]{.underline}, τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έγινε μέρος του [Βασιλείου των Μακεδόνων]{.underline}. Με την πτώση του Μακεδονικού Βασιλείου από τους Ρωμαίους η Αμφίπολη έγινε μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους αποτέλεσε σημαντικό αστικό κέντρο της περιοχής και έδρα της διοικητικής περιφέρειας \«Μακεδόνων Πρώτης\«. Από την πόλη διερχόταν η περίφημη [Εγνατία οδός]{.underline} ενώ την επισκέφθηκε και κήρυξε ο [Απόστολος Παύλος]{.underline} κατά τη δεύτερη αποστολική περιοδεία του (49-52 μ.Χ). Κατά τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους ήταν έδρα επισκόπου και αξιόλογο θρησκευτικό κέντρο. Τη σημαντική ανάπτυξή της μαρτυρούν και εντυπωσιακοί σε μέγεθος και διακόσμηση παλαιοχριστιανικοί ναοί της πόλης του 5ου και 6ου αιώνα μ.Χ.

Μετά τις επιδρομές των Σλάβων στα τέλη του 6ου αιώνα μ.Χ. η Αμφίπολη ερήμωσε σταδιακά για να εγκαταλειφθεί εντελώς τον 8ο αιώνα όταν οι περισσότεροι κάτοικοι κατέφυγαν στην κοντινή παραθαλάσσια πόλη [Ηιώνα]{.underline}, που είχε μετονομαστεί από τους Βυζαντινούς σε [Χρυσόπολη]{.underline}. Σήμερα στην περιοχή είναι χτισμένος ο ομώνυμος σύγχρονος οικισμός, που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοανατολικά των [Σερρών]{.underline}.

Η Αμφίπολη που ιδρύθηκε παρά των Μακεδόνων [Ηδονών]{.underline}, κατακτήθηκε το [430 π.Χ.]{.underline} από τους Αθηναίους από τον στρατηγό [Άγνωνα]{.underline}. Το [422 π.Χ.]{.underline} περιήλθε στην Σπάρτη μετά σφοδρή μάχη μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών κατά την οποία σκοτώθηκε και ο αρχηγός των Σπαρτιατών [Βρασίδας]{.underline} και ο αντίπαλός του στρατηγός των Αθηναίων [Κλέων]{.underline} ο δημαγωγός. Ανακτήθηκε από τους Αθηναίους με τη συνθήκη του [Νικιείου]{.underline} παραμένοντας ουσιαστικά ελεύθερη μέχρι το [357 π.Χ.]{.underline} που καταλήφθηκε από τον [Φίλιππο τον Β΄]{.underline}, της Μακεδονίας. Εξακολούθησε να είναι σημαίνουσα πόλη της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής αυτοκρατορίας που παρήκμασε ιστορικά ακόμα και φυσικά κατά τον μεσαίωνα.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/31/Amphipolis\_Lion.jpg/220px-Amphipolis\_Lion.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7b/The\_Abduction\_of\_Persephone\_by\_Pluto%2C\_Amphipolis.jpg/220px-The\_Abduction\_of\_Persephone\_by\_Pluto%2C\_Amphipolis.jpg

ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΕΣ

Πεδινός οικισμός (υψόμ. 120 μ., 779 κάτ.) του νομού Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού, κοντά στη δυτική όχθη της λίμνης Βόλβης, 56 χλμ. ΒΑ της πόλης της Θεσσαλονίκης, στην πρώην επαρχία Λαγκαδά. Υπάγεται διοικητικά στον Δ.Δ Εγνατίας του δήμου Βόλβης. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Τσαλή Μαχαλέ.

Η Νυμφόπετρα έγινε γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από τις γνωστές…. για τον μύθο τους Νυμφοπετρες.

nimf1nimf2

Νυμφόπετρες Το απολιθωμένο πέτρινο δάσος

Έξω από το χωριό Νυμφόπετρα, στο δρόμο για Προφήτη, βρίσκονται οι «Νυμφόπετρες», ιδιόμορφος γεωλογικός σχηματισμός, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο της φύσης. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σειρά από όρθιους ασβεστολιθικούς βράχους, για την προέλευση των οποίων υπάρχει πλούσια λαογραφική παράδοση.

Ο μύθος

Έτσι, σύμφωνα με μια εκδοχή της τοπικής λαογραφικής παράδοσης,οι Νυμφόπετρες είναι μια ομάδα από κυνηγούς οι οποίοι ενώ αναζητούσαν θηράματα σε μια κυνηγητική εξόρμηση, συνάντησαν τυχαία μια παρέα από νύμφες του δάσους οι οποίες λούζονταν στα κρυστάλλινα νερά μιας πηγής. Οι άνδρες έμειναν εκστατικοί παρακολουθώντας το θέαμα, αλλά η θέα Άρτεμις που τους αντιλήφθηκε εξοργίστηκε τόσο με την ασέβειά τους ώστε τους πέτρωσε στο σημείο που στέκονταν.

Σύμφωνα πάλι με άλλη εκδοχή τοπικής λαογραφικής παράδοσης οι βράχοι προήλθαν από μια γαμήλια πομπή συνοδείας των μελλονύμφων προς την εκκλησία. Η νύφη, γεμάτη πλεονεξία, πήρε όλα τα πράγματα από το σπίτι της μάνας της και το απογύμνωσε εντελώς. Στο δρόμο θυμήθηκε ότι ξέχασε το αδράχτι με το σφοντύλι και έστειλε ανθρώπους να τα πάρουν. Η οργή της μάνας μετατράπηκε σε κατάρα και η νύφη με τη συνοδεία της έγιναν πέτρες.

Άγιος Στέφανος Αρναίας

Ο μοναδικός Ναός στην Ελλάδα με γυάλινο δάπεδο!\»

agst

Ένας πραγματικός \’\‘θησαυρός\’\’ κάτω από το γυάλινο δάπεδο (μοναδικό σε Εκκλησία στην Ελλάδα!) του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου, εκεί όπου το 1775 πέρασε και δίδαξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός, περιμένει να τον γνωρίσετε στην Αρναία Χαλκιδικής!

Ο Ναός του Αγίου Στεφάνου υπήρξε κατά τη βυζαντινή εποχή μετόχι της Μονής Κωνσταμονίτου στο Αγ. Όρος και στη σημερινή του μορφή στην διάρκεια των αιώνων. χτίστηκε όπως διαπιστώθηκε πάνω στις δομές τριών παλαιότερων κτιρίων: Μίας μεγάλης τρίκλιτης παλαιοχριστιανικής βασιλικής που χρονολογείται γύρω στο 400, ενός μικρού μονόχωρου βυζαντινού ναού του 10ου -11ου αιώνα κι ενός μεγάλου ορθογώνιου μεταβυζαντινού οικοδομήματος χωρίς κόγχη του 16ου -17ου αιώνα.

Όλα αυτά τα ευρήματα του \’\‘κοινού\’\’ πλέον Εκκλησιαστικού και Αρχαιολογικού χώρου διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να αναδειχθεί η θαμμένη ιστορία του τόπου.

agstb

Στο ανακαινισμένο δάπεδο του ναού τοποθετήθηκαν ειδικά διαφανή «πάνελ», πάνω στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να σταθούν, να περπατήσουν ή να εκκλησιαστούν, παρατηρώντας συγχρόνως φωτισμένο και ειδικά διαμορφωμένο τον αρχαιολογικό χώρο και τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κάτω από το ναό.

Το Άλσος της Αγίας Παρασκευής:

Bρίσκεται 500 μ. βόρεια από την κεντρική πλατεία της Αρναίας και είναι ένας χώρος αναψυχής βαθύσκιος και δροσερός. Στο μέσον του χώρου αυτού δεσπόζει το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής κτισμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα, και η μνήμη της Αγίας ως γνωστόν εορτάζεται στις 26 Ιουλίου. Η όλη οργάνωση του χώρου είναι υποδειγματική και ιδανική για μαγευτικούς περιπάτους, απόλαυση της φύσης και το παιχνίδι των παιδιών.
Το Άλσος της Αγίας Παρασκευής

Το Άλσος της Αγίας Παρασκευής

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην Αρναία τον μήνα αυτό, μπορούν να παρακολουθήσουν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τις 26 Ιουλίου, όπου εορτάζεται η μνήμη της Αγίας και να απολαύσουν το παραδοσιακό Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, που διαρκεί τουλάχιστον δύο ημέρες και 2 νύχτες και να γευθούν την παραδοσιακή σούπα (κουρμπάνι) που διανέμεται σε όλους τους επισκέπτες, με άφθονο κρασί. Ολονυκτίες δε, με παραδοσιακά μουσικά όργανα (ζουρνάδες), ανεβάζουν το κέφι στα ύψη και κρατούν κυριολεκτικά στο πόδι όλο τον κόσμο, αφήνοντας στον επισκέπτη τις καλλίτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Ο Αριστοτελικός Περίπατος (Από τα Νέα στα Αρχαία Στάγειρα)

path\_aristoteles\

Από το Άλσος του Αριστοτέλη, το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής, μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων στην Ολυμπιάδα, μια μοναδική διαδρομή στο περίφημο αριστοτελικό βουνό με τα εκατοντάδες σπάνια φυτά και βότανα, θα οδηγήσει όλες τις αισθήσεις σας σε εκστατική κατάσταση και θα μετατρέψει τον περίπατο σας σε περιβαλλοντική, πολιτιστική και ιστορική διαδρομή στο χρόνο.

Θα εκπλαγείτε από την ποικιλία της βλάστησης,

θα θαυμάσετε την πανοραμική θέα του Ακάνθιου και του Στρυμονικού κόλπου – που θα σας κόψει την ανάσα,

θα μυρίσετε τις απίστευτες ευωδιές των δέντρων και φυτών του Natura 2000,

θα συλλέξετε τα ίδια βότανα, που ο Αριστοτέλης συνιστούσε στο Μέγα Αλέξανδρο ως ίαση και

θα οδηγηθείτε στην πόλη που τον γέννησε…..

……εκεί θα συναντήσετε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ σε φυσικό κάλλος και ιστορική σπουδαιότητα αρχαιολογικό χώρο, που σας προσκαλεί να τον περπατήσετε, να τον ανακαλύψετε και να ξετυλίξετε το κουβάρι της ένδοξης μακεδονικής ιστορίας!

Ο Αριστοτελικός Περίπατος δεν απλά μια περιπατητική διαδρομή! Είναι εμπειρία παγκόσμιας μοναδικότητας – εμπειρία ζωής!

Μήκος Διαδρομής 32,19 χιλ.